Karnabahar mevsimi
Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda, hem seveni hem de sevmeyeni çok, kışın vazgeçilmez sebzesi karnabahara yer verdim. Çorbasından salatasına, kıymalı yemeğinden ve lalangasına kadar birçok yemek alternatifi sunan ve her derde deva bu sebze ile bakın sizler için neler hazırladım.
KARNABAHAR KÖFTESİ
Sebze yemeyen çocuklar için harika bir hilem var; sebze köfteler ve sebzelerden mücver yapmak. Karnabahar, köfte olmak için harika bir dokuya, lezzete ve kıvama sahip bir sebze ve sadece yemeğini pişirmekle kalmak makul değil. Zira su ile pişmiş karnabaharın yaydığı kokuyu sevmeyen birçok kişi vardır ve meraklısı haricinde herhangi birine karnabahar yemeği sunmak çok da iyi bir fikir değildir.
KARNABAHAR TOPLARI
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
BULAMAK İÇİN:
YAPILIŞI: Karnabaharı, kaynar tuzlu suya atıyoruz ve yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşlanınca çatalla eziyoruz. Diğer bütün malzemeyi bir kaseye koyup yoğuruyoruz. Köfte harcından küçük parçaları, avucumuzun içine alıp içine rendelenmiş kaşar peyniri koyup yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
ÇITIR KARNABAHAR KIZARTMASI
MALZEMELER
DİĞER MALZEMELER;
KIZARTMAK İÇİN:
YAPILIŞI: Karnabaharlar dal dal ayrılır ve yıkanıp süzülür. Tencereye konulup üzerini az geçecek şekilde su konulur. Tuz, limon suyu eklenip ateşte kaynamaya bırakılır. Ne çok yumuşayacak ne de sert kalacak şekilde 10 dakika kadar haşlanır. Süzülüp ılınmaya bırakılır. Bir kaba yumurtalar konulup bir fiske tuz serpilip çırpılır, diğer kaba un başka bir kaba da galeta unu konulur. Tavaya kızartma yapar gibi sıvı yağ konulup orta ateşte kızmaya bırakılır. Karnabaharlar üzerine istediğiniz baharatlardan birer fiske serpilir ve içine batırıp her yerine gelmesi sağlanır. Karnabahar dalları ilk önce hafif una sonra yumurtaya ardından galeta ununa iyice bulanıp hazır edilir. Arkalı önlü her yeri eşit kızartılıp servis tabağına alınır.
SODALI KARNABAHAR KIZARTMASI
MALZEMELER
KIZARTMAK İÇİN:
SOS MALZEMELERİ:
SERVİS İÇİN;
YAPILIŞI: Karnabaharı eşit boylarda parçalara ayırın, yıkayın ve haşlayın. Sos malzemelerini bir kapta karıştırın. Önce 1 çay bardağı sıvı yağı tavada kızdırın. Sonra gerekirse azar azar yağ eklenebilir. Haşlanmış karnabaharları sosa bulayarak önlü arkalı kızartın.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."